Cel mai ieftin Smart TV 2020


Din sutele de televizoare smart pe care le putem cumpara, cel mai ieftin dintre ele trebuie sa fie si cel mai slab, nu-i asa? Ei bine, am descoperit ca nu e chiar asa. Pana si un Smart TV ieftin are capabilitati de navigare pe internet, contectare Wi-Fi, aplicatii ca Youtube, Netflix, Facebook sau Skype, si poate reda un numar mare de formate video.

Atunci de ce e atat de ieftin in comparatie cu un Smart TV de top? Criteriul care scade drastic pretul unui Smart TV e dimensiunea ecranului. Veti observa in magazinele online ca momentan cel mai ieftin Smart TV e un NEI de 62 cm, urmat la diferenta mica de televizoare smart de 80-81 cm, cum e Smart NEI HD. Din fericire pentru majoritatea dintre noi, un televizor smart de 80-81 cm e suficient de mare intr-o camera la bloc, iar daca va uitati dupa televizoare de 2 metri probabil nu ajungeati la acest articol, caci un asemenea televizor Smart implica preturi mult mai mari.

Televizoare smart ieftine

Tehnologiile pe care aceste televizoare Smart ieftine le incorporeaza, daca e sa le comparam cu televizoarele smart de top cum sunt cele cu diagonale mari de la Samsung, sunt rudimentare dar cu siguranta foarte functionale. Sistemul de operare nu se va misca la fel de repede precum o face la un televizor smart de 5 ori mai scump, dar veti putea ajunge cu el din punctul A in B la fel ca pe orice alt Smart TV.

NEI sunt in Romania din 1993 si produc televizoare cu raport bun calitate/pret. Au in meniu aceleasi aplicatii pe care le gasiti pe Sony sau Samsung: Netflix, Facebook, Youtube, s.a.; puteti, de asemenea, naviga pe internet deoarece are inclus un brower web.

Aptoide TV

La fel ca Smart TV-urile premium, si cele ieftine sunt in general dotate cu:
– porturi USB 2.0 sau 3.0 la care puteti conecta un stick USB sau un HDD extern cu filme sau muzica, dar prin care puteti si inregistra filme, emisiuni sau videoclipuri.
– Wi-Fi integrat, eliminand necesitatea cablurilor de retea, si facand posibila conectarea rapida a televizorului la un router wireless pentru a accesa internetul. Verificati totusi in lista de caracteristici a televizorului, ca sa nu fiti luati prin surprindere. Pentru internet wireless pe televizorul smart veti avea nevoie de un router wireless.
– port LAN, pentru situatia in care vreti sa conectati televizorul smart la internet direct prin cablu.
– port CI+, care va ajuta sa eliminati decodorul clasic folosit de distribuitorii de televiziune prin cablu (cum e cel de la Dolce)
– intrari HDMI si/sau VGA care va permit sa-l folositi pe post de monitor, conectat la laptop sau PC.
– optiuni VESA de prindere pe perete. Va trebui sa alegeti de aici suportul potrivit in functie de distanta dintre gauri.

Calitate video si audio

Smart TV-urile scumpe au diverse tehnologii pentru imbunatatirea imaginii si a reproducerii fisierelor video, unele din aceste tehnologii fiind chiar revolutionare. Insa realitatea e ca acele functii raman de cele mai multe ori nefolosite si au aplicabilitate redusa la o vizionare normala. In gama de pret joasa, Smart TV-urile sunt mai simple, dar asta nu inseamna ca nu multumesc pe partea de imagine, calitatea video fiind una destul de buna chiar si la cele mai ieftine modele. Ecranele sunt LED iar unghiurile de vizibilitate sunt la standardul general 178/178 grade, desi nu stiu cata lume se uita la televizor din laterala ca sa simta vreun minus aici.

Difuzoarele acestor televizoare smart ieftine nu au cum sa se ridice la nivelul produs de firmele cu traditie in domeniu, cum sunt Sony, insa puterea mai mica e raportata la dimensiunile reduse ale televizorului, si ofera calitate decenta in aceste conditii. Desi, daca tot va cumparati un Smart TV poate veti vrea sa profitati la maxim de el, iar asta ar implica si o investitie intr-un sistem audio Home Cinema. Va puteti juca si cu boxele portabile Amazon Echo si Google Home, desi ele sunt mai mult destinate automatizarii unei smart home.

O alta zona in care se observa diferente intre un Smart TV ieftin si unul scump e calitatea constructiei. Nu va speriati, nu se va imprastia in bucati televizorul, dar plasticul din care e format cadrul va fi mai putin finisat, iar ca grosime un astfel de televizor va prezenta cativa mm in plus. Pentru multa lume aceste aspecte vor fi insesizabile si nu vor afecta experienta pe care o ofera un Smart TV, insa trebuie mentionate si ele pentru a sti la ce sa va asteptati.

Tastatura Smart TV

Un minus general al televizoarelor smart, despre care am scris si aici, e dificultatea cu care sunt folosite functiile smart folosind telecomanda. Vina e a producatorilor, desigur, dar daca exista un lucru pe care un Smart TV de 1000 lei si un Smart TV de 10000 lei il au in comun, acesta e reprezentat de lipsa unei tastaturi cu care televizorul sa vina direct in pachet.

Telecomenzile smart sunt mai complexe si pot avea functii aditionale, insa in ciuda eforturilor veti descoperi ca e frustrant sa lucrati cu ele pe internet. Din fericire solutii exista, una din ele fiind aceasta tastatura wireless pentru smart tv ce poate fi folosita pe orice televizor smart, indiferent ca e Samsung, LG, Sony, NEI sau Star-Light, deoarece functioneaza pe baza wireless. Tastatura are o utilizare chiar mai larga, putand comunica si controla o serie de tablete si dispozitive smartphone ce folosesc Android sau Windows.

Calitate Smart TV

Fiabilitea consideram ca nu difera prea mult intre televizoarele Smart, indiferent de pretul lor, caci in ziua de azi majoritatea televizoarelor sunt facute in China, Turcia, sau alte tari cu forta de munca ieftina. Iar garantia oferita de producator si magazinele online incepe de la 2 ani si poate ajunge chiar pana la 5 ani in care televizorul va fi reparat sau schimbat in eventualitatea unor probleme. Unele magazine (cum e Emag) ofera optiunea de achizitionare a unei perioade extinse de garantie contra unei sume modice, ceea ce va ofera siguranta suplimentara ca ati facut o investitie cu riscuri scazute chiar daca achizitia e un Smart TV ieftin.

smart tv garantie