Cel mai bun router pentru Smart TV

router wireless smart tvPoate nu ati mai avut pana acum nevoie de asa ceva, si va intrebati ce e un router? Un router wireless e punctul de distributie al internetului in intreaga casa, oferind acces la internet pentru calculatoare, tablete, smartphone-uri, console de jocuri si Smart TV-uri. Exista sute de routere iar alegerea unuia potrivit pentru Smart TV provoaca cu siguranta confuzie printre cei care nu sunt familiarizati cu cu acest aspect, ceea ce ne duce la recomandarea noastra de azi.

Pretul unui router wireless poate ajunge la cateva mii de lei, insa pentru Smart TV cele mai importante atribute sunt viteza si stabilitatea, iar routerul care satisface cel mai bine aceste necesitati e, din fericire, unul cu pret accesibil – Netis Gigabit WF2880 Dual-Band, pe care vom incerca sa il recomandam in urmatoarele randuri fara a intra in detalii foarte tehnice.

Router Smart TV stabil

O problema destul de comuna a routerelor e ca trebuie resetate frecvent, iar cauzele acestui defect stresant sunt diverse. ISP-ul poate schimba IP-ul iar routerul sa nu isi dea seama de acest lucru, numarul de conexiuni poate fi prea mare, sau pur si simplu routerul se supraincalzeste si se blocheaza.

Constructia compacta a Netis WF2880 il face sa cantareasca doar 285g, fiind prevazut cu gauri de aerisise pe aproape jumatate din carcasa. Routerul nu se incalzeste oricum aproape deloc, avand un consum de doar 5W.

router smart tv stabilNetis WF2880 e un router dual band cu patru antene, 2 pe banda 2.4Ghz si 2 pe cea de 5Ghz, iar unul sau mai multe dispozitive se pot conecta pe oricare banda, lasand-o pe cealalta libera pentru alte conexiuni multiple. Acest lucru previne congestionarea prematura a retelei si mentine viteze mai bune intre dispozitivele wireless.

Exista si routere tri-band ce ating viteze combinate de peste 5000Mbps si sunt ideale pentru redarea la o calitate foarte buna a clipurilor video 4K/UHD si partajarea la viteze foarte ridicate a fisierelor de dimensiuni mari. Aceste routere includ o a doua banda de 5.0GHz, dar sunt mai rare deoarece nu multa lume are nevoie de asa ceva. Pretul creste odata cu performantele ridicate, insa daca considerati ca aveti neaparat nevoie de un astfel de router, recomandarea noastra e ASUS RT-AC5300.

Raza de actiune foarte buna

Un apartament cu 3-4 camere va profita la maxim de cele patru antene ale Netis WF2880. Banda de 2.4Ghz are cea mai mare raza de actiune, iar cea de 5Ghz are o raza de actiune mai restransa in favoarea unei viteze ridicate. Un Smart TV se poate conecta pe oricare din ele, insa pana si cea de 2.4Ghz ar fi suficienta pentru Netflix sau alte aplicatii cu trafic mare de date.

Banda dubla asigura semnal catre Smart TV chiar si daca routerul e pozitionat in alta camera.

Router cu viteza Gigabit

cel mai bun router smart tvDucand viteze de pana la 300Mbps pe banda 2.4GHz, si 867Mbps pe cea de 5GHz, Netis suplimenteaza cu o conexiune ultrarapida Gigabit pe cablu ce atinge potentialul maxim al routerului.
Daca doriti sa conectati televizorul smart la internet prin cablu puteti face asta fara probleme si fara a pierde conexiunea wireless pentru restul dispozitivelor. Spre exemplu puteti lucra pe Smart TV cu internetul prin cablu, iar pe smartphone si tableta sa va conectati la Wi-Fi.
Routerul are 4 astfel de porturi Gigabit la care puteti conecta direct un Smart TV, laptop, PC si orice alt dispozitiv cu mufa Ethernet.

Instalare router Netis WF2880 pentru RDS

Acest router pentru Smart TV e extrem de usor de instalat. Dupa ce ati pornit routerul si ati introdus cablul de internet in mufa albastra (WAN) va trebui sa scrieti in browser adresa http://netis.cc
Veti ajunge pe pagina de mai jos unde am bifat PPPoE, iar la Username si Password veti introduce datele de conectare din contractul RDS.
Pentru reteaua Wi-Fi e recomandat sa puneti o parola puternica, pentru a nu se putea conecta si altcineva la ea.

Instalare router Netis WF2880 pentru RDS

In cele din urma, Netis WF2880 e un router wireless entry-level foarte capabil si stabil, oferind acoperire wireless suficienta pentru mai multe dispozitive din casa. Simplitatea instalarii si stabilitatea sa il fac insa ideal pentru a fi folosit la Smart TV.

VEZI cel mai bun pret pentru Netis WF2880!