Boxa wireless Google Home

boxa portabila wireless Google Home

Boxa poate fi personalizata schimbandu-i baza cu 6 culori diferite

Google Home e una din cele doua boxe wireless pe care le recomandam pentru Smart TV, cealalta fiind Amazon Echo. Desigur, aceasta boxa are mult mai multe functionalitati, dupa cum se va vedea mai jos.
Amazon Echo era pana recent liderul pietei de smart home, o boxa portabila controlata vocal printr-un AI pe nume Alexa, capabila de a raspunde la intrebari, spune bancuri, si controla zeci de dispozitive inteligente din casa.

Insa aparitia pe piata a Google Home reprezinta in sfarsit o competitie serioasa pentru Amazon Echo. Google stie deja foarte multe despre noi din istoricul de navigare pe net, Gmail si date GPS, iar asta ii ofera un mare avantaj in lupta cu Alexa, boxa devenind o interfata fizica prietenoasa pentru serviciile Google. Pentru a functiona cu un Smart TV, insa, e nevoie de Chromecast. Unele televizoare il au integrat, dar pentru altele va trebui cumparat.

mediaplayer chromecast smart tv

Media Player Chromecast

Din pacate pentru unii producatori, nu toate televizoarele smart includ nativ Chromecast. Producatorii si modelele dotate cu asa ceva pot fi gasite aici https://www.google.com/chromecast/built-in/tv/
Pentru restul Smart TV-urilor, cum ar fi cele produse de Samsung, e necesar un media player extern, cum e acest Chromecast 3.

Google Home preia date din contul Google pentru a va mentine informati in privinta traficului rutier sau a programarilor pe care le-ati facut. E capabil chiar sa memoreze intrebarile pe care i le-ati adresat, pentru a oferi raspunsuri mai relevante data viitoare.
In plus, poate controla mai multe dispozitive din casa, inclusiv televizorul Smart daca aveti Chromecast.

Utilizari multiple ale Google Home

La prima aparitie pe piata Google Home nu era chiar egalul Amazon Echo, insa Google a urcat performantele oferite cu fiecare update introdus. A devenit un dispozitiv de divertisment si un asistent personal mai bun, capabil sa diferentieze intre voci si chiar sa raspunda fiecarui membru al familiei in parte. Pentru asta va trebui ca fiecare membru sa instaleze aplicatia Home pe telefonul personal, iar apoi sa o invete cum sa le recunoasca vocile repetand cateva cuvinte.
Recomandam totusi boxa Amazon Echo daca scopul e o automatizare mai mare a casei, fiind compatibil (inca) cu mai multe dispozitive smart.

Constructia boxei e minimalista, putand fi usor integrata in orice casa fara a iesi strident in evidenta. Baza e interschimbabila si poate fi inlocuita cu usurinta cu alta de diverse culori, fiind fixata doar magnetic, fara vreun surub sau alt sistem de prindere. Suprafata de deasupra e de fapt un touch prin care puteti controla volumul, opri si porni muzica, sau da comenzi tactile. Niste leduri prezente sub touch indica actiunile pe care le intreprindeti.

boxa wireless smart tv

LED-uri intuitive

Google Home poate, printre multe altele sa:

  • – adauge produse intr-o lista de cumparaturi
  • – seteze o alarma
  • – verifice calendarul
  • – opreasca alarma
  • – seteze un cronometru
  • – prezinte vremea
  • – verifice traficul rutier
  • – prezinte stirile
  • – faca calcule matematice
  • – cheme un Uber

Aplicatia boxei (Home) poate fi folosita pe iOS si Android, integrandu-se usor cu Google Assistant, alternativa Google la Siri si Alexa.

Home suporta pana la sase conturi si poate oferi raspunsuri individualizate privitor la programari sau trafic. Trebuie insa mentionat ca veti intampina probleme daca persoanele au voci asemanatoare, de aceea Google nu foloseste inca Home pe aspecte de securitate unde ar trebui sa execute cumparaturi sau sa deblocheze usi.

Confidentialitatea datelor

Ajungem inevitabil si la securitate si confidentialitatea datelor, unde sunt sigur ca fiecare dintre noi ne intrebam cat de sigure sunt datele noastre si daca suntem cumva urmariti si ascultati prin dispozitivele inteligente pe care le folosim. Aplicatia Home inregistreaza doar ce ii spuneti dupa ce activati boxa prin atingere sau cu comenzile de trezire. Veti sti ca asculta dupa ledurile aprinse de pe boxa. In aplicatia Home puteti sa va consultati istoricul si sa il modificati sau sterge complet, daca asta doriti. Mai e dotata si cu un buton de Mute care o impiedica sa astepte si asculte dupa comanda de pornire.

boxa portabila smart tv

Mufa alimentare subtila

In majoritatea situatiilor Home se descurca admirabil, fiind capabila sa detecteze si inteleaga vocea chiar prin pereti, daca aveti o voce mai impunatoare. Intr-o incapare normala nu va intampina probleme sa perceapa vocea nici daca exista zgomot de fond sau muzica in fundal. Daca alegeti totusi sa puneti cate un Home in fiecare incapere pentru o acoperire mai mare, la comanda vocala va reactiona doar boxa care va auzi cel mai bine, evitandu-se astfel conflictele.

Muzica si filme pe Smart TV

Boxa portabila Google Home poate reproduce muzica de pe diverse platforme: Google Play Music, Spotify, Pandora sau TuneIn, urmand ca in viitorul apropiat sa suporte si Soundcloud si Deezer.

Cu o simpla comanda catre Home veti putea pune muzica pe boxe sau pe Smart TV prin Chromecast. Daca aveti mai multe boxe in casa, muzica poate canta sincronizata pe toate.

Aplicatia poate cauta muzica si pe Youtube doar din comenzi vocale, iar integrarea sa cu Netflix e foarte reusita. In viitorul apropiat va putea fi folosita si pe Hulu si HBO. Intre timp, o functie utila e cea de pornire vocala a televizorului smart.

Google Home vs Amazon Echo

Home a ajuns departe de la prima versiune de soft, fiind acum capabil sa mentina o conversatie si sa se integreze cu mai multe servicii Google. Functioneaza bine pentru automatizarea unei case si e util pentru un Smart TV, dar e conditionat de prezenta Chromecast.

Pe de alta parte, Echo are si el nevoie de un Harmony Hub sau alt device similar pentru a putea functiona cu televizorul Smart. Amazon Fire TV e inca o optiune.

VEZI cel mai bun pret pentru Google Home!