Boxa wireless Amazon Echo

Amazon Echo nu e doar o boxa wireless, ci si un asistent personal care poate da rapid dependenta. Capabil sa controleze lumini, incuietori si alte dispozitive smart din casa, ramane inca in topul asistentilor personali pentru locuinte inteligente, cot la cot cu Google Home. Nucleul sau e Alexa, un sistem de control vocal ce concureaza cu Siri de la Apple si asistentul Google.

Succesul de care se bucura Amazon Echo se datoreaza usurintei cu care se integreaza in viata noastra de zi cu zi. Va reproduce stiri, muzica, emisiuni de radio, va stinge lumina cand va bagati in pat. Totul cu o comanda vocala.

Boxa e dotata cu sapte microfoane si utilizeaza o tehnologie care-i permite sa auda comenzile din orice colt al camerei, chiar daca in acel moment e deschis televizorul, canta muzica, sau exista alte zgomote imprejur. In situatia in care aveti mai multe dispozitive Echo in casa, va reactiona doar cel mai apropiat, care aude mai clar comanda.

Ce stie sa faca Amazon Echo?

– streaming de muzica de pe Amazon Music Unlimited, Spotify, Pandora si iHeartRadio
– adauga la liste de cumparaturi sau planificari
– seteaza cronometre de bucatarie si alarme
– cauta informatii si face conversii
– controleaza dispozitive dintr-o locuinta smart, inclusiv lumini, incuietori si termostate

amazon echo

boxa portabila Amazon Echo

Un avantaj pe care il are Amazon Echo in fata competitiei e ca sistemul de control vocal e intotdeauna pregatit sa preia o comanda si poate fi folosit de oricine. Daca aveti oaspeti nu va trebui sa transferati setarile contului sau sa-i puneti sa-si faca cont de Amazon Prime, ei vor putea folosi comenzile memorate in Echo fara probleme.

Pentru producerea unui sunet de calitate Echo are doua difuzoare orientate in jos si promite un sunet ce acopera 360 de grade. Volumul urca destul de mult, dar la punctul maxim bass-ul distorsioneaza. Probabil nici nu veti avea nevoie vreodata sa o dati la maxim, iar pentru mai mult volum exista oricand sisteme audio dedicate, avand optiunea chiar de a conecta Echo la acele sisteme ca punct de control, insa doar varianta Amazon Echo Dot 3 are astfel de capabilitati.
Pe partea de voce insa se descurca excelent, iar sunetele sunt clare si curate.

Amazon Echo e, de ceva vreme, capabila si sa sune persoane din lista de contacte, prin reteaua Wi-Fi. Limitarea ei e ca nu poate suna inca la numere pe care nu le aveti in Contacte, iar asta include si numerele de urgenta.

Amazon Echo cu Smart TV

aplicatia alexaCand vine vorba de Smart TV, acestea pot fi controlate de Echo prin Amazon Fire TV, acceptand comenzi pentru lansarea aplicatiilor gen Netflix, modificarea volumului, sau pornirea de filme si seriale. Exista si televizoare care au integrat sistemul media de la Amazon si Alexa, ceea ce inseamna ca la ele nu veti avea nevoie de Fire TV, si veti putea da comenzi vocale prin telecomanda smart. Deocamdata e disponibil nativ pe o serie de televizoare smart Sony mai noi de 2016, iar daca aveti deja un astfel de televizor veti vedea intre aplicatii si Amazon Alexa.

In extinderea sa, Amazon va introduce astfel de sisteme pe tot mai multe Smart TV-uri noi.

Amazon Echo vs Google Home

Pana la aparitia Home, Alexa nu prea avea competitie pe piata de locuinte inteligente. Acest avans i-a oferit posibilitatea de a se extinde atat ca baza de clienti cat si pe partea de aplicatii si integrare in cat mai multe dispozitive.

Avantajul Google Home e ca poate diferentia intre voci si are acces la contul dvs. Google de unde preia date pentru a da raspunsuri mai relevante.

Mai exista si Siri, care prin aplicatia HomeKit poate controla dispozitive compatibile cu smartphone-ul, dar pentru a o folosi trebuie sa aveti un iPhone sau iPad. Acesta e o problema daca oaspetii dvs. au alte telefoane. Insa, la sfarsitul lui 2017 ar trebui sa iasa pe piata boxa HomePod, care se presupuna ca va rezolva aceasta problema.